Olivija


 

Zasedba:
Severa Gjurin / vokal
Gal Gjurin / vokal, klavir, elektronika,...
Jure Lopatič / bas
Rihard Zadravec - Riki / harmonika
Dejan Lapanja / akustična in električna kitara
Andraž Mazi / električna kitara
Gašper Peršl / bobni


Zgodovina
Skupina obstaja že od leta 2002, bolj znana pa je postala leta 2005, ko je nastopila skupaj z Vladom Kreslinom. Že takrat je še mlada skupina požela veliko navdušenje občinstva. Kmalu zatem pa je izšla prva plošča, Med moškim in žensko.


Značilnosti skupine in njihove glasbe

Glasbeni kolektiv Olivija se neobremenjeno sprehaja od akustičnega etna in popa prek rocka, funka in jazza do samosvoje vizije slovenske popevke. Avtor glasbe in besedil je Gal Gjurin. Olivija je ena redka, če ne edina, slovenska skupina, v kateri so vsi člani vsaj nekaj let pridobivali glasbeno izobrazbo in so zato široko glasbeno razgledani. Glasba te slovenske skupine je poslušljiva, dinamična, iskrena, nevsiljiva, virtuozna,...
Besedila so v slovenščini, tema večine pa je ljubezen, kljub temu pa so pesmi izvirne in prav nič osladne.

 


Albumiolivija

Med moškim in žensko / 2005


Res je, da v pop glasbi klarinet ali harmonika nista ravno običajna inštrumenta, vendar je glasba Olivije pop - pop v tem smislu, da ima hitro zapomnljive in enostavne osnovne melodije. Skupina obstaja že od leta 2002, bolj znana pa je postala leta 2005, ko je nastopala skupaj z Vladom Kreslinom. Na albumu "Med moškim in žensko" nam Olivija postreže z drugačno, unikatno glasbo. Glasbo, ki ni žanrsko opredeljena, ni ukalupljena in ne uokvirjena.
 
    1 Kadar sva sama
    2 Ledena
    3 Imaosan prekrasansan
    4 Najini gozdovi
    5 Black buda feat. N'toko
    6 Vagus
    7 Maj
    8 Nimam več
    9 New York - Pariz
    10 Špelina pesem
    11 Spet je večer

 

olivija 2

Kjer je toplo / 2009

 

Glasbeni projekt, za katerim je z glasbo in svojimi besedili stal Gal Gjurin, vokalno pa ga je profilirala njegova mlajša sestra Severa Gjurin, je na slovensko glasbeno sceno udaril leta 2004 s ploščo "Med moškim in žensko".
Olivija združuje nabor kvalitetnih glasbenikov (Severa in Gal Gjurin, Dejan Lapanja, Boštjan Gombač, Gašper Peršl, Andraž Mazi, Rihard Zadravec), v času svojega dveletnega odrskega delovanja pa je zabeležila prek 100 koncertov, med odmevnejšimi so bili nastopi na festivalu Druga godba 2005, festivalu Lent 2005, festivalu Visages francophones 2005 v Franciji ipd.
Projekt Olivija se je jeseni 2009 po daljšem studijskem počitku vrnil, pet let stari posnetki pa so pridobili novo zvočno in likovno podobo v obliki novega CD-ja, naslovljenega "Kjer je toplo".

 

    1 Kjer je toplo
    2 Brez sramu in brez strahu
    3 Kadar sva sama
    4 Ledena
    5 Imaosan prekrasansan
    6 Najini gozdovi
    7 Black buda
    8 Vagus
    9 Maj
    10 Nimam več
    11 New York - Pariz
    12 Špelina pesem
    13 Spet je večer
    14 Pacheka buda


Vir: SIGIC, Dogaja.se, Mimo vrste & Mimo vrste

 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

  Iskanje

config

      Znani pravijo o nas:

Vlado Kreslin

Ne vem, kaj bi dal, če bi v svojih najstniških letih lahko na tako enostaven način prišel do akordov za svoje najljubše komade

Vlado Kreslin