Stane Vidmar


Nekoč pevec skupine F+ je danes ljubljenec dam v zrelih letih, ki rade poslušajo čustveno-izpovedne šlagerje, v svojih pesmih namreč obračunava z burno preteklostjo. Mnoge starejše dame so bile v zgodnjih osemdesetih oboževalke njegove skupine F+, ki se je z uspešnicami, kot sta Ljubim tri dečve in Lili, postavljala ob bok Hazardu in Gu-Guju. Stane je nato leta 1992 dobil priložnost, da pri takrat sicer že poslavljajočih se Avsenikih zamenja Alfija Nipiča. S Heleno Blagne je takrat posnel Avsenikovo Ciganka, glej, a ni dolgo vztrajal. Polke so mu šle odlično, pri valčkih pa mu je Vilko Ovsenik poskušal pomagati z učiteljico petja. Pri učenju petja se je Stane opravičil, rekoč, da gre na stranišče. Zbežal je skozi okno in tako se je končala pot pri Avsenikih. Konec devetdesetih let je zopet začel prepevati in danes je to, kar poznamo in pričakujemo od njega vsi, ki ga poslušamo.
 
Njegovo občinstvo so pretežno ženske v zrelih letih in stare mame, seveda pa mu radi prisluhnejo tudi vsi ostali.
Z glasbo se pevec izrazito navezuje na vse mame. Stane Vidmar je v slovenskem glasbenem prostoru fenomen, s specifičnim občinstvom in odličnim sprejemom starejših ljudi, ki še cenijo vrednote mamic in babic, na katere pa je mladina pozabila.

Ob njegovem imenu ne boste slišali vreščečih krikov najstnic, zato pa bodo veliko dobre volje in veselja začutile mame, babice in seveda tudi vsi ostali.
Gre namreč za glasbenika, ki je svojo prvo ploščo prodal v zlati nakladi, njegovo občinstvo pa je zelo specifično, a po drugi strani tudi toliko bolj privrženo. Uspeh ob izidu prvenca "Ne budite me, Vas prosim" se je razplamtel na vse strani, Stane pa je vsak dan postajal bolj prepoznaven v glasbenih krogih.

Stane je skorajda že kar profesionalni ribič, samosvoj glasbenik in oseba, ki se je usedel v srca mnogih mam, žensk in babic že s svojim prvencem, tudi zdaj pa nadaljuje s svojo čutno navezavo na svojo mamo ter ne odstopa od svojega glasbenega vzorca.

Njegovi koncerti so polni solz, radosti in sreče, čutnih izlivov občinstva . Stane Vidmar je fenomen, ki ga je smrt svoje mame tako zelo potrla, da sedaj prepeva za vse mame tega sveta na odprt in odkrit način, prav zaradi tega pa je najbrž tudi tako globoko zapisal v srca mnogih starejših navdušenk in navdušencev.
 
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

  Iskanje

config

      Znani pravijo o nas:

Čedahuči

'Trzalica.com je zelo pomemben prispevek k ohranjanju, širjenju in prepoznavnosti slovenske glasbe in slovenskega jezika v glasbi. Tako širok arhiv besedil in akordov si naša glasba zasluži in tudi potrebuje, in kar je najbolj pomembno, marsikomu bo olajšala učenje kitare in dala veselje ter motivacijo za igranje tega čudovitega inštrumenta.'

Matjaž iz skupine Čedahuči