Dekameroni


 

SKUPINA DEKAMERONI 1969-1972

Dekameroni so že ustvarjali avtorsko glasbo ko so me povabili k sodelovanju saj so bili brez klaviaturista , jaz sem pa že imel narejeno SAVO ŠUMI, za katero sem napisal tekst sam, kasneje pa ga je šef Dekameronov Grega ČOŽ spremenil in napravi res pravo zgodbo moje prve ljubezni, ki sem jo prinesel z brigade leta 1967 v Zagrebu kjer smo gradili nasipe na SAVI.

Kupil sem druge el.orgle VOX Continental in se pripravljal za snemanje. Leta 1970 smo snemali v studiju JERNEJA JUNGA skladbe SAVA ŠUMI, POLNOLETNA, SAMOTNO DEKLE in še eno.Snemalec je bil legendarni žal že pokojni MIRO BEVC, ki mi je kasneje posnel tudi prvi elektronski album v YU-gi,ANDROMEDO.

Nastopali smo po raznih plesnih prireditvah in maturantskih plesih.Najboljši plesi so bili v sezoni 1971 v ANKARANU - Študentsko naselje, kjer smo igrali vsak večer ob morju - NORO. Za mene je bilo NORO ker sem se vsak dan vozil v Ljubljano v službo in to 2 meseca, s tem da sem vsako jutro šel peš iz Ankarana do Kopra na avtobus, kjer me je vsako jutro legitimiral policaj??? In to isti???

Po poletni sezoni 1972 sva jeseni z basistom TONETOM odšla nastopati v bar TURIST , kajti po barih se je dobro zaslužilo in pa tudi igrati je bilo potrebno skoraj vse, tako da sem se tudi veliko naučil od glasbenikov, s katerimi sem kasneje nastopal.

Člani Dekameronov:

Vokalist: RADO BEZJAK
Bas: TONE HRABAR
Kitarist: PAUNOVIČ VOJKO
Klaviaturist: MIHA KRALJ
Bobni: TUTA JANI

 


vir: Miha Kralj

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

  Iskanje

config

      Znani pravijo o nas:

Flirrt (Flirt)

Pesem, ki jo napišem je od tistega trenutka, ko gre v ''veter'' in med poslušalce, nič več moja. Ampak je od vseh. Malce je od punc, malce od fantov. Malce pa je tudi od trzalica.com, ki enako kot glasbeniki dela nekaj dobrega za vse, ki imajo radi glasbo.

Rok Lunaček , Flirrt