Da Phenomena


 

 

 

 

Da Phenomena je duet, ki je svojo glasbeno pot začel leta 2006 in s prvencem Skupaj sva opozoril nase. V klubu SubSub pa bosta predstavila svoj drugi album DP, ki je izšel pri založbi Arih. Dagi in Bro se že od najstniških let poklicno ukvarjata z glasbo.


Dagi se Sloveniji od 14-ega leta predstavlja z bas kitaro, kitaro in vokalom. Kot samouk se je že v petem razredu dodobra spoznal z bas kitaro in zaradi nje šolske klopi zamenjal z odrom. Mate pa igra od muzicira od 15-ega leta, je pevec, kitarist, klarinetist, zagira tudi na bobne in klavir. Je tik pred diplomo jazz akademije v Gradcu.


Njuno glasbeno sodelovanje se je začelo v spremljevalni zasedbi Tinkare Kovač. Nadaljevala sta s koncertiranjem z vodilnimi imeni slovenske glasbene scene, dokler se nista ustalila v Magnificovi Turbolentzi. Pod imenom Da Phenomena sta izdala svoj prvi album Skupaj sva pod taktirko producenta Iztoka Turka. Album sta v živo predstavila širši slovenski javnosti in naletela na pozitivne kritike. Na drugem albumu, ki se drži usmeritve s prvenca v pop rock funk stilu, je 11 novih skladb, prvi singel z njega pa je skladba Do sonca. Pesmi so večinoma njuno avtorsko delo, nekaj melodij in besedil pa je prispeval tudi Magnifico.


Anže Langus Petrović - Dagi (bas kitara, vokal),

Mate Brodar - Bro (kitara, vokal).

Pop rock funk

 

 


 

Vir: DELO

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

  Iskanje

config

      Znani pravijo o nas:

Hamo & Tribute 2 Love

Vežbam Pol za na Izštekani,
ne vem kaj bi, če ne bi bilo portala Trzalica.COM...
Pol zabil sem akorde...oba dva:)

#‎Pavsegabogaimajotamgor‬

Vokalist in kitarist Tribute 2 love