Jure Golobič je zmagal na uglednem tekmovanju kitaristov!

Jure GolobičJure Golobič, izvrsten slovenski kitarist, član heavy blues rock mašine Stray Train in eden od najboljših učiteljev kitare pri nas, je pretekli teden v svoj izjemen glasbeni opus dodal zmago na posebnem tekmovanju kitaristov v svetovni mreži učiteljev kitare Elite Guitar Inner Circle. Med več kot 300 odličnimi kitaristi - učitelji iz vsega sveta se je najprej uvrstil v finale, potem pa Sloveniji prinesel prepričljivo zmago z enim od kitarskih solov, ki ga je pripravil za prihajajoči album zasedbe Stray Train, ki izide jeseni.
Kitarskemu solu, s katerim je Jure Golobič pometel s konkurenco, lahko prisluhnete TUKAJ.

Jure Golobič je svoje življenje posvetil kitari. V svoji bogati in raznoliki karieri je deloval v bandih Anavrin, CoverLover, EvilEve in Omar Naber, sodeloval pa je tudi pri številnih drugih projektih - od gledališča BB Teater do kolektiva The Stroj. V zadnjih dveh letih pa Jure sooblikuje zasedbo (in glasbo) Stray Train, ki je lani izdala kritiško izjemno dobro sprejet prvenec 'Just ‘cause you got the monkey off your back doesn’t mean the circus has left town' in se podala na obširno evropsko turnejo. Jure s Stray Train v letošnjih pomladnih in poletnih mesecih koncertira na nekaj večjih festivalih doma in v tujini, hkrati pa se že pripravljajo na izid drugega albuma 'Stray Train II, Blues from Hell. The Legend of the Courageous Five.' v jeseni.
V vmesnem času pa se Jure kot učitelj kitare tudi ponovno odpravlja v ZDA na izobraževanja, kamor vse od uspešnega zaključka akademije Musicians Institute v Los Angelesu potuje vsako leto, za slovenske kitarske nadobudneže pa že pripravlja tudi posebno poletno šolo kitare.
 
Povežite se z Juretom Golobičem:
http://www.ucenje-kitare.com/sl
http://www.juregolobic.com/

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

  Iskanje

config

      Zadnji komentarji